Overzicht van de e-mailsjablonen

Het beheer van de e-mailsjablonen is te vinden in het menu van de instellingen.

Wanneer u op de optie mail templates klikt, wordt aan de rechterkant van het venster een lijst met beschikbare e-mailsjablonen weergegeven.

Overzicht van de beschikbare mail templates

De templates worden gegroepeerd per module (1), op die manier kan u gemakkelijk de benodigde sjabloon vinden.

U kan ook zoeken naar het gewenste sjabloon met behulp van het zoekveld (2) dat u kan vinden boven de lijst, bij het invoeren van een zoekwaarde, zal de lijst automatisch worden gefilterd.

De lijst kan ook worden ingeklapt of uitgeklapt met behulp van de snelkoppelingen (3) aan de rechterkant.

Als u een sjabloon wilt wijzigen kan u dubbelklikken op de sjabloon of de snelkoppeling rechts boven de lijst gebruiken.

Structuur van de sjablooneditor

De template editor

Boven de editor vind je een tabblad voor elke ondersteunde taal in het platform.

De structuur van de 3 tabbladen is identiek. U hebt dus de mogelijkheid om een sjabloon op te geven die moet worden gebruikt voor de taal van de ontvanger van de e-mail. De taal van de ontvanger kan worden ingesteld in de details van de ontvanger met behulp van de eigenschap taal documenten.

Parameters

Aan de linkerkant vindt u een lijst met beschikbare parameters. De lijst met beschikbare parameters is afhankelijk van de sjabloon die u bewerkt. Er zijn altijd verschillende standaardparameters beschikbaar, zoals de bedrijfsinformatie en de gebruikersinformatie.

Parameters zijn tijdelijke aanduidingen die automatisch door het platform worden ingevuld voordat de e-mail wordt verzonden. De waarde van deze parameters wordt opgehaald van de entiteit waaraan de sjabloon is gekoppeld, dus bijvoorbeeld bij het verzenden van een e-mail naar een klant, zal de parameter naam, ... beschikbaar zijn en zal automatisch worden vervangen door de informatie van de klant.

Parameters kunnen worden ingevoegd in de titel van de e-mail en in de hoofdtekst van de e-mail.

Als u een parameter wilt invoegen, selecteert u de gewenste parameter, plaatst u zich op de juiste locatie in de titel of de hoofdtekst en klikt u op de knop invoegen. Er is een specifieke knop om een parameter in de titel (2) in te voegen en een knop om een parameter in de inhoud (3) in te voegen.

Te gebruiken account

Als u meerdere e-mailaccounts hebt geconfigureerd in het platform kan u opgeven welk e-mailaccount moet worden gebruikt voor het verzenden van de e-mail (4). Dit kan voor elke taal worden opgegeven. Het opgeven van de account is optioneel, als er geen account is opgegeven, zal het platform de standaardaccount gebruiken.

Editor

De editor is terug te vinden in het centrale gedeelte van de pagina.

Hier heb je de mogelijkheid om de inhoud van de e-mail te bewerken met behulp van de HTML-editor.

Bovenaan de editor vindt u de verschillende snelkoppelingen om de HTML-inhoud op te maken.

Als u afbeeldingen wilt invoegen kan u de snelkoppelingen afbeeldingen (7) gebruiken.

U hebt ook de mogelijkheid om te schakelen tussen de visuele weergave van de sjabloon en de HTML-code met behulp van de bronsnelkoppeling (8).

Overschakelen naar de HTML-code kan het eenvoudig maken om een sjabloon in te voegen die bijvoorbeeld met MailChimp is gemaakt. Ga naar de broncode, selecteer alle inhoud en verwijder deze. Open vervolgens het sjabloon dat is geëxporteerd vanuit bijvoorbeeld MailChimp, kopieer alle HTML-code en plak deze in de broncodeweergave. Verwijder alle niet-benodigde HTML-code en schakel terug naar de visuele weergave. Het sjabloon moet nu worden weergegeven.

Bijlagen

Voor elke taal is het ook mogelijk om standaardbijlagen aan het sjabloon toe te voegen. Deze bijlagen worden automatisch opgenomen in de e-mail. Wanneer de e-mail handmatig wordt verzonden, zijn de bijlagen zichtbaar in het e-mailvenster, waar u nog steeds de optie hebt om extra bijlagen toe te voegen of standaardbijlagen te verwijderen.

U kan bijlagen toevoegen, bewerken of verwijderen door gebruik te maken van de snelkoppelingen (6) die u kan terugvinden rechts van de lijst met bijlagen.